1 Mos 1:3

Äntligen !!!
Hemma i småland igen, inte det som är äntligen:et. Utan att i morse när klockan ringde och det var dax att masa sig upp ur sängen så var det ljust ute. Vet inte om det hade med dimman eller snöslasket att göra. Eller om det kanske bara börjar bli ljusare ute. Alvarligt talat så skiter jag i vilket huvudsaken är att jag får lite morgonljus på mig och lite pigghet.

Sthlmsresan har varit upperligt trevlig. Tyresö är som ett andra hemma, Hässelby börjar kännas mer och mer att lämna.
Lång bit kvar men känslan och viljan finns och är ömsesidig. *cross my fingers*

Nu sitter jag och lägger upp denna veckans planering. Jobb, möten, träning, handling, umgänge.... Ser ut att bli en bra vecka ialf.... Men än är det ju bara måndag  ;o)


T

Träningstankar

Fick lite inspiration för träning och kommande tävlingar idag. *skönt* Behöver fokusera på något positivt nu.

Kollade över mina tävlingar hur dom ligger och lite så... Ser rätt bra ut, i Maj startar det med 3st. Den i mars har jag redan bangat, även jag kanske inser mina begränsningar ibland. Hinner inte komma i mil form på 1 mån som det ser ut nu.
Kommer dock få ta lite semester och/eller byta ett par pass om det ska funka i de stora hela.
Som tur e är jag helledig under Triathlon dagen + dagarna innan och de e skönt.
Ska ta lite hjälp av J nu nästa helg och kolla över träningsupplägget lite.


Vecka 7, 2009.

Hel hektisk vecka med mkt av allt, stress, tidsbrist, orolighet. Men oxå, skratt, glädje, gemenskap och kärlek.

Personligen så är det inte mkt som kan stressa upp mig. Jag blir inte stressad i situationen utan mer efteråt.
Ex i måndags så hade jag 2 möten med 30 min mellan och ca 15 km. Detta var på efm från 15.30 (obs H slutar skolan kl 14.15) möterna skulle hålla på till 19. När kl är 18.50 och jag inser att det här kommer ta betydligt längre tid, det börjar jag bli lite stressad. H hos G.mormor, 30 min körning och läggning kl 20.00... hmmmmm.... Det hela blir inte lättare när chefen frågar om hon kan åka med mig hem sen, då vi bor på samma ställe. Men då var jag duktig och sa att jag måste faktiskt åka kl 19. Jag är ensamstående och har faktiskt ett barn jag måste hem till. ( T lär sig att säga nej och stå uppför sig ;o))
Men det var ju inga problem, åkte vid 19.10 så lite sent blev det ju... Men då kommer ju stressen efter + att jag känner mig otillräcklig efter som jag inte hunnit träffa H på hela dagen. Han hade ju ton vis med saker han ville berätta och så villa han att vi skulle läsa, men då e jag trött och stressad och kl var för mkt..... :o/ *stackarn*
Sen har det varit jobb, möten, deligering. hela veckan, är det inte på det ena så är de det andra.
Men det är väl en sån vecka bra. Nästa vecka är vi ju i Sthlm ialf från onsdag-söndag. *Skönt*

Trots en tillviss del stressig vardag så har det ändå varit en bra kärleksvecka. Så bra de kan bli på håll. Jag tycker så mkt om att prata me min J. Han säger så mkt kloka och förnuftiga saker. Skulle kunna lyssna på honom i oändlighet känns det som ibland. Vi har en väldigt bra kommunikation, det vill säga den är 2 filig. Den är precis så som den ska vara ge och ta, ta och ge. De e så skönt. De är helt fantastiskt att man kan säga precis vad man vill och känna att man ändå är trygg att han finns ändå där. Även om jag har en jobbig dag, eller för den delen han så, är det ingen fara vi finns ändå där, precis så som det ska vara.
Små meddelande, sms, ett samtal bara för att säga Hej eller Tycker om dig och hela min dag är gjord !!! *Underbart*

I dag är det....
  Alla Hjärtans Dag

Min son är den finaste som finns! Precis innan han hoppar ur bilen för att sova hos mormor (ytterligare en natt för mamma måste jobba :o/) så räcker han fram ett litet paket och kvittrar fram *Grattis på Alla Hjärtans Dag, mamma*
Då smälter hela ens insida och jag svär i mitt ekande huvud över att jag inte ens lät honom köpa spelet han så gärna ville ha idag. Jag pussar och kramar av allt jag har innan jag måste åka igen... Väl på jobbet så öppnar jag paketet och innser att man kan nog inte älska någon så mkt som jag älskar honom. Han är mitt ALLT !!!

-Vad det var i paketet..... 2 Kick och en chokladkaka med Ingefära o citron ;o)

                    

För övrigt så har jag spenderat denn dag med mamma, mormor, H och lillasyster i Kalmar. Blev tyvärr ingen jätte hittig dag. Jag hade sovit 3 tim efter nattens jobb + att syster inte var jätte glad heller. H han har bara krämpor över allt och ingenting e bra. Mamma försöker ligga tillags som den Bästa mamma hon e och mormor tyckte Thaimaten
var GOD!! och SOLen lyste från en blå himmel ner på den gnistrande vita snön.... Lite bra ialf !


Nu är det dax för T att äta igen.... men det är en annan historia som säkert kommer senare i kväll !!!

KRAMAR I MASSOR // T


Sthlm Tur och Retur... och lite till.

Fredag efter middag ca 15.30, pratar med min J.
16.15 beslöt Jag, H o J att Jag och H åker upp till Sthlm bara så där.
17.12 lämnar vi Nybban.

Snacka om spontanitet. Skönt!
Inser hur skönt det är att äga en bil. När, hur och var som helst så kan man bara dra. 50 mil på en fredags eftermiddag efter ett 24 tim arbetsapass kanske inte var det ideala förutsätningarna. Men det gick jätte bra och det var helt klart värt det. En fredagskväll tillsammans med bara mys och vin. Nice !

Lördagen spenderade vi i Gamlastan. Vi kollade på vaktbytet på slottet och H var totalt salig !!! Bättre än Julafton. Tyvärr så var det riktigt ordentligt med dimma. Så det blev inte några vidare bilder. Men vi stod bra och såg allt tack vara J. Efter så blev det mysig fika på J´s och mitt lilla cafe, sen strosade vi runt lite innan vi åkte hem igen.
Väl hemma blev det ryggläge i soffan för J och mig, H lekte fin. J skulle kolla hockeyn, sov efter 10 min....jag efter 30  ;o)
På söndagsmorgonen tog vi det lugnt och åt bra frukost innan vi brummade tillbaka hem. H ville titta på J jr´s fotbollsmatch men det blev för sent så vi tfår ta det nästa vecka. För då brummar vi upp igen ! ;o)

Men vi var lagom slitna idag. H fick jag nästan mata vid frukosten. Vi hade en insident i sthlm som jag och J pratade lite om... Det har vi gjort innan oxå. Jag är välldigt mån om min fina lilla son.... Lita för mån... Och nu är han 10, inget litet barn länger utan något mitt emellan barn och tonåring.
Allt jag lär honom nu kommer han bära med sig hela livet. Min uppgift nu är att göra mitt barn självständigt.
Jag ska alltså börja lära mitt barn att leva utan mig.... Sakta och sucksesivt skjuta honom från mig...
Det är väl klart att jag fattar att han inte alltid kommer vara hos mig. Det vill jag kanske inte heller...
Jag menar jag vill inte ha en 37-åring boende i min källare, där han kommer upp för att äta och jag får tvätta hans smuttstvätt... Nej nej!!! Jag VILL att mitt barn ska bli självständigt, starkt, och tror på sig själv.... men.... nu...??!!
Han e ju min lilla plutt, min lillkille... *Suck*
De här är återigen en av dom stunderna man hade velat vara 2.... Men de e jag ju egentligen... Jag har ju J som jag kan disskutera sånt här med. J jr blir ju 12 nu, så han har ju precis gått igenom denna procedur och går igenom den... Han ligger liksom steget före. Skönt, en klippa att luta sig mot.  ;o)

Själv så hade jag löp idag... TUNGT... men med 10 tim bilkörning så var det väl inte så konstigt. + att det var kallt, trots solens försök att pigga upp.  När H kom från skola så blev det en snabbfika och avlämning hos G.mormor sen iväg på Teckenkurs och p-möte. Hemma igen vid 19.45. H i säng kl 20.00.... Tur att dom dagarna inte kommer så ofta, dom är inte roliga!

Nu blev jag avbruten av telefon och tappade tråden totalt (det gör inget Marcus). Men jag ska nog ändå krypa ner skönt i min säng och drömma mig bort... typ 50 mil  ;o)

Lite visdomsord på vägen:

Kärlekens tragedi heter inte
Skillsmässa
inte heller Döden.
Den presenterar sig som
 Likgiltighet.


ps..... Jag Är Lycklig !

Gissa bilden...

MMmmm... min skog.
Idag har Jessan och jag haft en umgänges dag (hmmm kan man pumpa fsk på nått bidrag för de....)
Vi var i min fina skog- så nu har jag visat upp den!! Hon är faktiskt den första som följt med på den rundan, min runda.
Jessan tyckte nog oxå den var fin... men hon tyckte jag var lite halv vrickad när jag kastar mig ner på mage för att få tag på devärse bilder... men sen har jag ju öga för dom vackra sakerna oxå...  ;oD J e ju ett levande bevis på de !!!


mmmmm

 
aahhh


Ohhhh

Ehhehh ehh... jag sa ju de ju. Vackert va !!!

Efter skog och sol runda så behöver man ju fylla på bränsle tanken med något annat än kaffe...
Falafellrulle blev de och jag åt faktiskt mkt bra om jag får säga det själv !!!

Nähä ni idag e jag trött, efter nästan 3 tim städning. En hyra på 6000:- och så måste jag städa trapphuset själv.... Men de e ju en JÄKLA snygg lght !!!
+ Läxläsning med en *Jag-kan-själv-och-vet-alla-ord-10 åring*
Ggaaahhhh !!!
DÅ vill jag bara skrika- Men gör det själv då !!!!  
Men så slår mordersinstinkten in och jag blir lugn som en filbunke igen.... Vi var ju faktiskt trötta båda 2 i kväll.

Imorgon blir det LÖP och sen jobb.

Nä nu e jag trött...
GO NATT

T

GRY´S PLAN !!!

Min Bästaste Bästaste vän ( för att citera en viss Pumba) Har änmält mig till Gry´s Plan med mixmegapol.
Jag är tokig i Äntligen morgon med Adam och Gry !!!
Och nu har Jessie anmält mig till Gry´s plan !!!!
I LÖVE !!!!

Men du.... ska jag åka själv... det vågar ju inte jag  ;oD .... bäst jag anmäler henne oxå.....Mest bara av kärlek dock !!!!

Produktiv Tisdag

8.40 Vaknade av sms från syster.... *Är vid Willys kommer starxt*
-Frukost, prat, umgänge, tvätt, vik + häng
11... syster går.
-Hampus och jag umgås... kollat youtube, läst mm
12.20 Lunch
13...
-Uppfrächning av ett 29 årigt fejs... så gott som det går ialf.
13.25 PANIK !!!
-Möte om 35 min och bara halva håret plattat !!!!
14-16 P-möte...
-Mkt produktiv och social.
16.30-17.15 LÖPARrunda !!!
-Tungt tungt tungt
17.20 MAT
-Middag serverad på bordet hos mormor... köttfärslimpa...Gott... Bortskämd....  :o/
18.30-19 Hemma
-Läxläsning

OjOjOj hänger ni med i tempot....
Idag har jag varit, social, familjär, professionell, aktiv, Syster, mamma, Barnbarn, arbetskollega och motionär....
Bara flickväns biten kvar... och de e ju inte ett litet antagande de heller !!  ;oD

Imorgon............är en helt annan dag !!!!

T

Sikta högt.... Fall hårt

I år siktar jag högt med min träning och dess mål.
Som tur e har jag J som ska guida mig på vägen. Han har ju redan börjat med maten....
Mer fet !,och blandad kost... och mindre rafinerat socker. (det sista är mitt inlägg)
Uppfattat!!!

Med träningen så är det löp intervaller och kanske pulsträning, som det är focus på... Men som vanligt Sim och cykel oxå.
J som då är tränare i Brommapojkarnas utvecklingslag och själv tränat på hög nivå med friidrott + läst träning och näringslära, Han borde ju kunna göra nått av mig... eller.

Siktet e som sagt inställt högt !!!

10 tävlingar i år....
Premiär milen : 10 km - 29/3
SpringCross : 6 km - 9/5
Vårruset : 5 km - 11/5
Margaretaloppet : 5 km -27/5
LinneaLunken : 5 km - 2/6
Victorialoppet : 9 km - 15/7
Kalmar Mini Triathlon : 31/7 = Prio 1 !!!!!
TjejMilen : 10 km - 30/8
Lidingös Tjej Lopp : 10 km -27/9
Tjurruset : 10 km - 17/10

Vad ska jag säga..... Jag är glad om jag fixar 5 !!!
Grejen är ju att de e ju inte särskilt långa lopp... så det borde ju gå...
Ja menar 5 km... de e ju ett tränings pass... för mig då som inte e såååå duktig...
Men visst sen e de ju skillnad på träningspass och tävling....
Men min högsta prio är ju då my beloved Triathlon.... där vill jag komma bland dom 100 första.... Där har jag ca 20 min jag måste ta in på nått vis...
Men skam den som ger sig.... Rätta motivationen så...

Måste ju fira mitt 30:nde år på nått vis, för utom På plajan med paraply drink och min Jessie vid sidan !!!!

T

Hjärnskakning !?!?

Efter att ha varit hemma, fre-sön och varit förkyld-sjuk, så gick H till skolan idag och jag jobbet. Vid halv två ringde dock mormor och meddelade att hon hämtat honom i skolan. Huvudvärk och illamående....
När jag slutade och hämtade honom så var han lite slö + att han inte velat äta något alls hos henne, och det är ovanligt !!!
Väl ute så blev han blek igen, började gråta och mådde mer illa. Han har nu fått värktab. men det vill inte gå om men han har ialf ätit nu, både nyponsoppa, macka och mat. fortfarande lite med tagen och huvudvärken vill inte släppa...
Till historien hör nu oxå att när vi var ute och promenerade igår så hittade hen ett halft träd han var tvungen att bära på och det smällde han så klart i huvudet på sig själv, vid tinningen. Men om de nu skulle ha blivit nått så skulle han väl haft ont redan igår... eller...
J lugnar mig lite, då J.jr spelar hockey och fotboll och då får rätt mkt smällar. Att om det är en smäll mot huvudet så är det bara vila som gäller. Värktab. och vila. För någon magsjuka verkar det ialf inte va... Vi får väll vänta och se imorgon...



Hampus och hans halva träd


Skadan skedd....


T

För alla barnen som blivit änglar för tidigt

Promenad blev det i 3 minusgrader men som kändes som Sibirien. Uscha... tycker inte om att frysa.
Mormor och Ämma-hunden följde med oxå, mötte upp utanför oss. Vi gick en liten runda i Joelskogen och Ämma-hunden fick springa lös. I vanliga fall så e jag och Ämma ute och går varje morgon jag inte jobbar, hon råkar ju vara lite rulltig. Mormor vill att hon ska få en fin midja till sommaren och pensionärerna orkar ju inte gå vare sig fort eller långt med henne så då blir det mitt lilla uppdrag.



I Joelskogen så finns det ett, av sjuton, monument i hela världen. Roses for Children. De okända barnen.
Det är ett monument för att minnas dom barn som tagits från oss alldeles för tidigt pga ex sjukdom, krig, olyckor, svält och dom som aldrig föddes.  Monumentet finns för övrigt i bla Holland, Bosnien, Israel, Tibet. mm...
Här är står det i en skogsdunge mitt i Nybro där det känns som lugnet sveper om en som en filt. Små minnes saker är stälda mot stenen från andra som skänkt tankar till någon som varit och fortfarande är älskad och saknad. Vad kan man säga det är vackert och tänk värt och man blir rörd. Alla kan vi nog skänka en tanke till någon liten ängel, känt eller okänt.



Älskling
Livet är som snö
Du kan inte ha det kvar
Tröst är att du fanns
Timmar Månader År





så även du mitt pyre

T


ping

vad då ping... jag fattar inte det där med ping... men jag lär mig väl.

T

Atsschoooo

Sjuk sjuk sjuk..
I min familj så har en del drabbats av ett förkylnings virus, alla utom jag...
H blev sjuk i torsdags, då var han inte mkt för världen.
Min arbetshelg blev VB-helg istället... Skojar inte om jag säger att det nog är första på 3-4 år.  Men de är stunder som dom här då de e lite jobbigt att vara ensamstående och beroende av andra. Specielt då H´s mormor oxå e sjuk. I vanliga fall så är det ju så att hon har honom när jag jobbar. Men nu e ju hon oxå sjuk, så även om H, idag söndag, är frisk för att gå i skolan imorogn så får jag ändå VB,a för att "barnets vårdare e sjuk".
Men som sagt första gången på X år så är det ju oki !!!
Men jag har ju då lite svårt att bara vara (arbetar på det). Så nu när frukost, film och lite plockning är avklarat så får jag en smäre abstinens av umgänge och att göra nått... Men folk e ju sjuka och orkar inte riktigt med de.
Nääähäää....
En lite löp runda för att bli av med det mesta av energin, eller en promenad med H. Han behöver nog lite frisk luft.
Efter x antal tim vid Ps den här helgen. Japp så får det bli. En promenad runt Linneahavet, med fika!

*Hahaha*
Jag fasnade med sladden till laptopen i ljustallriken på bordet så den höll på att välta.
Hampus tittar på händelsen och sen på mig...
-Sladrigt ! eller hur mamma....

T

RSS 2.0