Störning i maten

Jag ÄLSKAR mat !
Så nu vet du det.

Jag älskar att: - laga mat, planera mat, ÄTA mat, tänka på mat, läsa om mat, exprimentera med mat (på olika vis ;o9).
Allt du bara kan tänka dig om mat.... De är jag!
Men mat kan vara förädiskt på det viset att det fångar dig på ett sätt. Mat tillfredställer dig på ett sätt inget annat kan. Du kan må Fantastiskt bra av mat, men även hemskt dåligt. Mat kan trösta dig samtidigt som det kan borra sig in i ditt samvete.
Balansen till en bra relation med maten är hårfin. Vi har alla ett särskillt förhållande till mat på ett eller annat vis.
Det här är mitt....
Jag ÄLSKAR mat !

Jag tycker att jag har ett sunt förhållande till mat. Jag vet vad som är bra för mig och jag vet vad som är dåligt.
Jag vet när jag bör äta och när jag borde avstå. Jag vet oxå att det det är väldigt induviduellt hur, när och vad man bör äta.
Det tog mig ett bra tag inna jag insåg att jag bör äta var 3-4 tim tex. Värre än en baby.  Annars satte mitt humör in. I min handväska finns det därför alltid en påse med nötter/russin, akutpåse.
För övrigt så äter jag rätt bra.
Mkt rotgrönsaker, palsternackor, morotar (;o) gjorde det med mening) rödbetor. Bra med baljväxter och mörka eller starkt färgade grönsaker, Bönor, linser, paprikor, broccoli, tomater, spenat.... blablabla. Gryn, nötter, frön i alla dess former vetekli, kruskakli, mandlar valnötter, hassel, cahsew...Pumpa, solros, linfrö mmm
Fisk i alla sorter, kyckling ( precis lärt mig tillaga hel kyckling, Tack Jonas), Kött, tänk en medium raw oxfile, mmmm.
Frukter, ALLT där, fått en rawsaftscentrifug SUPER, oj vilka morgon drinkar man kan göra.
Som sagt jag tycker jag äter bra...
För övrigt så har jag världens BÄSTA mormor som ser till att jag får i mig min veckodos av kakor, bullar, bakelser och fika + En son som delar mitt begär efter lördagsgodis.

 Men nu har jag fått veta att jag äter fel. Jag får inte i mig tillräckligt med kolhydrater och Jag äter inte tillräckligt med kalorier !!??  Jag äter jätte bra, men Fel...

Asch vad då tänkte jag. Jag äter jätte bra !
... men så började jag tänka... mitt förhållande till mat kanske inte e så bra som jag trott hela tiden. Kan de vara en slags hat kärlek.
Jag gick till affären för att handla och då med allt detta färskt i tankarna. Och det var jobbigt. Det jobbigaste var att ta en vanlig creamfriche, inte en mini eller lätt utan en vanlig, den mörkblå. Det tog emot på ett konstigt vis. Men köpte den de gjorde jag, hade den i maten.... mmmmm lite.
Tänkte när jag gjorde maten, Taco, jag stekte Blandfärsen i smör och jag hade 1/4 av den mörkblå creamfrichen i min mosade avocado. Men sen när jag la upp det på tallriken så såg det inte lika bra ut. Knappt 1 dl färs + att det var i blandat bönor i min oxå. Inte i sonens bara i min. halav tallriken var bladspenat, paprika, tomat lite avocadomos på det och rivost. Men jag valde medvetet bort majsen, för det e för mkt socker i det.... men jag kunde inte äta på något annat vis. Det konstiga är att jag  kan trycka i mig frallor bullar och kakor annars.....
Har jag en ätstörning !!??
Har jag levt så länge och byggt upp mitt förhållande till mat på ett sådant vis som jag trodde var bra för mig men nu skadar mig mer än det bygger upp mig...?
Vad gör jag nu då....
Nu sitter jag här med mitt ny kokta ingefärste (för det e bra för bla ämnesomsättningen :o/ ) och funderar på vad jag ska äta till frukost.... Söndag, äggröra och bacon kanske.... Min mage skulle bli galen...
Hmmm... måste nog smälta det här lite...
Hur kan något man älskar vara skadligt för en....

Vetenskap

Min vän Marcus valde av olika anledningar att lägga ner den förra bloggen vi hade. Inge fel med det, inge alls, mer än en massa huvudbryr för mig. För den här bloggen fattar jag inte jätte mycket av, hur man lägger upp design, profil eller bara en bild. Antagligen är det bara jag som inte vant mig än. Så än tror jag inte att den ser ut som jag vill. men den kommer väl uppdateras framöver tills jag är nöjd.
Hur eller hur så har jag (trots att jag på slutet inte alls skrev i min förra blogg) saknat den mycket nu sista tiden och så är det väl, det går ju i perioder det där med skrivandet.
Vad min blogg denna gång kommer innehålla kommer nog veriera från dag till dag. Men i det stora hela så är det mina tankar, allt som rör sig i mitt lilla huvud, som kan tyckas litet med tanke på allt som ryms där i.
Men en sak är säker, jag skriver som jag tänker, rakt från huvudet och ut ifingrarna så stavfel kommer det bli här och där och dom ändrar jag inte, för då är det inte det äkta jag skrivit. Kanske blir svårt att hänga med ibland, men gissa om det då är svårt att leva med mitt huvud för jämnan  ;o).

Första inlägget kommer nog komma rätt snart, redan senare i kväll. Men just nu blir det lite hederligt lördags mys med sonen.

T

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0